SAD traže od Kurtija da odloži odluku o registarskim tablicama

Derek Šole razgovarao o situaciji na KiM sa Aljbinom Kurtijem

19.11.2022. 09:59
  • Podeli:
američka zastava pixabay-1666803968805.webp Foto: Pixabay

Specijalni savetnik američkog državnog sekretara Derek Šole izjavio je da je danas od premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija tražio da odloži odluku o registarskim tablicama i da se fokusira na dijalog sa Beogradom u cilju smanjenja dalje eskalacije.

On je na svom Tviter nalogu rekao da je tema današnjeg telefonskog razgovora sa Kurtijem bio način da se izbegne dalja eskalacija.

 

Šole je saopštio da je najbolji put za Prištinu normalizacija dijaloga sa Beogradom, uz odlaganje kazni za registarske tablice i povratak Srba u privremene prištinske institucije.

"Odložiti kazne za registarske tablice, ostaviti otvorena vrata za povratak kosovskih Srba u institucije i fokusirati se na normalizaciju dijaloga sa Srbijom jednako je najboljem putu za unapređenje evropskih i evroatlantskih integracija Kosova", napisao je Šole na Tviteru.

Podsetimo, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eksobar izrazio je nadu da će Beograd i Priština postići dogovor u narednim danima kako bi se stišale napetosti na severu Kosova , uz podršku specijalnog predstavnika EU i naglasio da SAD aktivno podržavaju ove napore.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()