SAD zabrinute zbog izbora na KiM; Svečlja: Bez brige, garantujemo bezbednost

Američki ambasador u Prištini izrazio zabrinutost

07.12.2022. 16:49
  • Podeli:

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izjavio je danas da Priština ima kapacitet da obezbedi održavanje izbora u opštinama na severu KiM.

Svečlja je u obraćanju novinarima prokomentarisao izjavu američkog ambasadora u Prištini Džefrija Hovenijera, koji je danas rekao da su SAD zabrinute zato što u ovom trenutku ne postoje uslovi za održavanje predstojećih izbora na severu KiM, istakavši da ceni mišljenje ambasadora, ali da su institucije te koje daju procene, prenose Reporteri.

"Kosovska policija pravi svoje planove i na osnovu njene procene povećavamo kapacitete. On je dao mišljenje. Mi to veoma cenimo, ali odgovarajuće procene daju relevantne institucije", rekao je Svečlja.

Hovenijer je ranije danas na Tviteru objavio da su SAD "zabrinute zato što u ovom trenutku ne postoje uslovi za održavanje predstojećih izbora na severu KiM".

Portparol vlade privremenih prištinskih institucija Perparim Krieziju rekao je ranije danas da se od bezbednosnih organa čeka procena situacije na severu za naredne korake u vezi sa održavanjem vanrednih lokalnih izbora 18. decembra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()