Sastanak ambasadora Kvinte i Vučića: Osim dijaloga sa Prištinom, tema i evrointegracije

Predsednik Vučić je još jednom ponovio da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom

09.02.2023. 12:48
  • Podeli:
ambasadori Kvinte Aleksandar Vučić instagram buducnostsrbijeav-63e4dd606a2af.webp Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadore zemalja Kvinte pri OEBS u Beču i najviše diplomatske predstavnike tih zemalja u Beogradu i sa njima razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine, kao i o drugim regionalnim pitanjima. 

Predsednik Vučić je još jednom ponovio da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom i insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština, čije je uspostavljanje dogovoreno Briselskim sporazumom, jer u suprotnom učešće u dijalogu gubi smisao, saopštila je Služba za informisanje predsednika republike.

Predsednik Vučić i ambasadori Kvinte razgovarali su i o bezbednosnoj situaciji u Evropi, kao i evrointegracijama Srbije. 

Predsedik je posebno istakao da Srbija ceni dobru saradnju sa OEBS-om kao jednom od najznačajnijih međunarodnih organizacija, kao i njenom misijom u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()