Sastanci u Briselu završeni bez trilateralnog susreta

Iz EU je ranije izražena nada sa će doći do trilateralnog sastanka

19.07.2023. 17:16
  • Podeli:
Petković Tanjug JADRANKA ILIĆ (2)-64b14b62135cf.webp Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Sastanci u Briselu specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Miroslava Lajčaka sa šefom pregovaračkog tima Beograda Petrom Petkovićem i glavnim pregovaračem privremenih prištinskih institucija Besnikom Bislljimijem su završeni, ali nije došlo do trilateralnog sastanka.

"Delegacija Beograda je učestvovala u razgovorima sa Lajčakom i njegovim timom, u tet-a-tet formatu Petković- Lajčak, kao i u bilateralnim višesatnim razgovorima. Kao i uvek do sada, Beograd je bio spreman za direktne razgovore sa Prištinom", rečeno je Tanjugu u delegaciji Srbije.

EU je ranije navela da se nada i trilateralnom sastanku.

Lajčak je, nakon sastanaka, naveo je da u Briselu bio domaćin glavnim pregovaračima dve strane, Petkoviću i Bisljimiju.

"Razgovarali smo o dugačkom spisku pitanja vezanih za dijalog, počev od implementacije sporazuma od 27. februara i deeskalacije na severu KiM", napisao je Lajčak na Tviteru. On je dodao da će se razgovori nastaviti u narednom periodu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()