Savet za BDP: Razvijati građevinarstvo, pronaći nova tržišta za izvoz

Kako je zaključeno, u predstojećem periodu neophodno je dodatno razvijati oblast građevinarstva, pre svega daljim privlačenjem stranih investicija

19.01.2023. 16:37
  • Podeli:
savet bdp slobodan miljević vlada srbije tanjug-63c962ee3ff3d.webp Foto: Slobodan Miljević Vlada Srbije Tanjug

Predsednica Vlade Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), na kojoj su analizirani rezultati ostvareni u prethodnoj godini u svim oblastima važnim za stabilnost srpske ekonomije i održivi privredni rast.

Premijerka je ocenila da je detaljno sumiranje rezultata iz godine koja je za nama važno, kako bi se sagledalo trenutno stanje privrede i pravovremeno reagovalo, imajući u vidu nepovoljna ekonomska kretanja u svetu, saopšteno je iz Vlade. 

Na sednici je rečeno da su u oblasti turizma, informacionih tehnologija i usluga u prethodnoj godini ostvareni dobri rezultati sa značajnim učešćem u bruto domaćem proizvodu, kao i da su mere preduzete u privlačenju direktnih stranih investicija podigle industrijski rast.

Kada je reč o poljoprivrednoj proizvodnji, istaknuto je da je neophodno preduzeti dodatne mere zaštite od prirodnih nepogoda, pre svega ojačati protivgradnu odbranu, a imajući u vidu sve češće sušne godine i prirodne nepogode kao posledicu izraženih klimatskih promena. 

Kako je zaključeno, u predstojećem periodu neophodno je dodatno razvijati oblast građevinarstva, pre svega daljim privlačenjem stranih investicija, a poseban akcenat biće na pronalaženju novih tržišta za izvoz domaćih proizvoda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()