Sedmi protest 'Srbija protiv nasilja' počeo u Beogradu

Organizatori protesta su skratili i izmenili prvobitno najavljenu rutu protestne šetnje

17.06.2023. 18:25
  • Podeli:
srbija protiv nasilja jadranka ilić tanjug-647b84d9e5767.webp Foto: Jadranka Ilić Tanjug

Protest pod nazivom "Srbija protiv nasilja", koji se sedmi put zaredom održava u Beograd, počeo je ispred Narodne skupštine oko 18 časova i 20 minuta. Saobraćaj u centru grada je blokiran, a građani i dalje pristižu na plato ispred Skupštine.

Organizatori protesta su skratili i izmenili prvobitno najavljenu rutu protestne šetnje. Tako će se, nakon obraćanja govornika, umesto do Autokomande, pa autoputem do Mostarske petlje, do auto-puta kod Mostarske petlje šetati ulicom Kneza Miloša pored zgrade Vlade Srbije.

Protesti pod nazivom "Srbija protiv nasilja" istovremeno se održavaju i Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Zahtevi protesta "Srbija protiv nasilja" su oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi, smena članova REM-a, ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nasilje i nemoral na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, kao i zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()