Šest godina od ubistva Olivera Ivanovića

Pred Osnovnim sudom u Prištini sudski proces o ovom slučaju se i dalje vodi

16.01.2024. 07:58
  • Podeli:
oliver ivanović profimedia-1666095159554.webp Foto: Profimedia

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan pre šest godina ispred prostorija njegove stranke u Severnoj Mitrovici. Ivanović je pogođen sa šest hitaca u leđa, a do sada nije utvrđeno ko su nalogodavci i počinioci tog zločina. 
Na Ivanovića je pucano iz automobila koji je brzo potom nađen spaljen. Pred Osnovnim sudom u Prištini sudski proces o ovom slučaju se i dalje vodi.

Euleks je protiv Ivanovića podigao optužnicu kojom ga je teretio da je na Kosovu počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine i on je od januara 2014. godine zajedno sa još četvoricom Srba bio pritvoren u zatvoru u Severnoj Mitrovici.

Ivanovića je Euleksovo sudsko veće 2016. godine osudilo prvostepenom presudom na devet godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih 14. aprila 1999. godine. Bio je oslobođen optužbi za ubistvo i pokušaj ubistva iz 2000. godine. U februaru 2017. godine Apelacioni sud je poništio prvostepenu presudu kojom je osuđen na devet godina zatvora i naložio ponovno suđenje.  

Ivanović je u oktobru 2017. bio kandidat na izborima za gradonačelnika Severne Mitrovice, ispred Građanske inicijative SDP. 16. januara 2018, ubijen je dok je ulazio u prostorije svoje stranke. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()