"Sigurnost je u brojevima": Pristalice "Eko straže" održale protest ispred RTS-a

Okupljeni su održali, kako su ga nazvali, "Pravi dnevnik" i izneli nekoliko zahteva

01.09.2024. 20:48
  • Podeli:
eko straža, protest ispred zgrade rts, 1 sept 2024 - TANJUG JOVANA KULAŠEVIĆ-66d4b5cfd7c4a.webp Foto: TANJUG/JOVANA KULAŠEVIĆ

Aktivisti pokreta "Eko Straža" održali su večeras ispred zgrade RTS-a protest pod nazivom "Sigurnost je u brojevima", a saobraćaj u Takovskoj ulici je normalizovan.

Oni su održali, kako su ga nazvali, "Pravi dnevnik" i izneli nekoliko zahteva, među kojima je i zahtev od RTS-a za uključenje uživo u program Dnevnika, kako bi troje aktivista ispričalo "svoju verziju" događaja od kada je krenula njihova borba protiv rudarenja litijuma.

Kako su rekli, ukoliko ne bude odgovora iz javnog servisa, oni će podneti krivične prijave protiv odgovornih lica RTS-a.

Cilj skupa je, kako su najavili organizatori, podrška svim aktivistima koji su uhapšeni nakon avgustovskog protesta protiv najave iskopavanja litijuma, kao i, kako su naveli, izvinjenje i vraćanje telefona i laptopova njihovim aktivistima.

Na protestu su bili i lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta i lider pokreta Kreni Promeni Savo Manojlović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()