Slavica Đukić Dejanović jedan od najozbiljnijih kandidata za novog ministra prosvete

Profesorka Đukić Dejanović je bila redovni profesor i šef Katedre za psihijatriju, kao i prodekan za međunarodnu saradnju Medicinskog fakulteta u Kragujevcu

01.06.2023. 20:20
  • Podeli:
Slavica Đukic Dejanović_Foto Tanjug_Sava Radovanović-6478e272807e6.webp Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Slavica Đukić Dejanović jedan je od najozbiljnijih kandidata za ministra prosvete u Vladi Srbije, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, čija Socijalistička partija Srbije drži taj resor.

Đukić Dejanović je bila redovni profesor i šef Katedre za psihijatriju, kao i prodekan za međunarodnu saradnju Medicinskog fakulteta u Kragujevcu, rekao je Dačić. On je dodao da je od strane studenata četvrte godine studija Medicinskog fakulteta, Đukić Dejanović 2007. godine bila proglašena najboljim predavačem.

Prema Dačićevim rečima, profesorka Đukić Dejanović je autor i koautor preko 200 naučnih i stručnih radova, sedam knjiga, dva udžbenika za studente redovne nastave i jedan je od autora tri udžbenika za studente posle diplomske nastave, prenosi Tanjug.

Socijalistička partija Srbije će predložiti premijerki Srbije Ani Brnabić ime novog ministra prosvete, rekao je njen predsednik.

"Premijerka Srbije Ana Brnabić mora u narednih 14 dana da zvanično predloži novog ministra prosvete", dodao je Dačić i naglasio da će SPS dati predlog premijerki, imajući u vidu da je ovo ministarstvo pripadalo njegovoj stranci.

Doskorašnji ministar prosvete Branko Ružić podneo je ostavku na to mesto nakon tragedije koja se desila 3. maja u školi "Vladislav Ribnikar", a njegova ostavka zvanično je ove nedelje konstatovana u Skupštini Srbije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()