Šolc pozvao Kurtija da preduzme konkretne korake ka formiranju Zajednice srpskih opština

Istaknut je značaj dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU i pune primene sporazuma iz Ohrida

29.04.2024. 18:00
  • Podeli:
olaf šolc-65f420c466e2b.webp Foto: AP Photo/Markus Schreiber

Nemački kancelar Olaf Šolc istakao je danas u razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem značaj konkretnih koraka Prištine ka uspostavljanju Zajednice srpskih opština, i u kontekstu podnošenja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Savetu Evrope.

Šolc je, kako je navedeno u saopštenju portparola nemačke vlade Štefena Hebenštrajta, podsetio na značaj dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU i, kako je naveo, pune primene sporazuma iz Ohrida.

On je pozdravio vraćanje zemljišta manastiru Visoki Dečani.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()