Srbi se okupili i ispred zgrade PIO fonda u Kosovskoj Mitrovici, žele da uđu na svoja radna mesta

U nedelju su prištinske institucije postavile trojezične natpise na kojima su istaknuta tzv. kosovska obeležja

02.09.2024. 09:08
  • Podeli:
takozvana kosovska policija, kosovska mitrovica, PIO fond - 2 sept 2024 - 1 TANJUG STR-66d563e015600.webp Foto: Tanjug/STR

Zaposleni u PIO fondu za Kosovo i Metohiju, Kosovsko-mitrovačkom upravnom okrugu, Centru za socijalni rad i u prostorijama Kancelarije za KiM okupili su se danas ispred zgrade u kojoj se nalaze te srpske institucije u Kosovskoj Mitrovici i pokušali da dođu do svojih radnih mesta, međutim takozvana kosovska policija im to nije dozvolila, javlja dopisnik Tanjuga.

Jedan od policajaca im je rekao da se na osnovu Tužilaštva vodi postupak, jer su se, kako je rekao, "u ovoj zgradi izdavala falsifikovana dokumenta".

Takozvana kosovska policija sprečila je i zaposlene u privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica da uđu u zgradu. 

Tzv. kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

U nedelju su prištinske institucije postavile trojezične natpise na kojima su istaknuta tzv. kosovska obeležja.

Na objektu u kom su se nalazili PIO fond i Kosovsko-Mitrovački okrug zalepljene su papirne table na kojima piše: Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo administracije lokalne samouprave i Ministarstvo rada i transfera.

Privremene prištinske institucije su, kako se može pretpostaviti, već odredile novu namenu objektima koje su u petak nasilno zatvorili u sve četri opštine na severu Kosova i Metohije.

Ovu jednostranu akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()