Srbija proterala hrvatskog diplomatu: Oglasio se i zvanični Zagreb

Hrvoje Šnajder proglašen je personom non grata

21.11.2023. 14:29
  • Podeli:
hrvatska ambasada u beogradu davor javorović pixsell-655cb04008704.webp Foto: Davor Javorović Pixsell

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da žali zbog odluke Srbije da prvog sekretara Ambasade Hrvatske u Beogradu Hrvoja Šnajdera proglasi personom non grata, kao i da odbacuje osnov za njegovo proterivanje.

U Zagrebu smatraju da proterivanje hrvatskog diplomate predstavlja dodatni pritisak na radnike hrvatske ambasade i napominju da se to “osobito manifestira u predizborno vrijeme u Republici Srbiji“.

“S tim u vezi, izražavamo žaljenje što se anticipirana eskalacija odnosa od strane Republike Srbije u ovo vreme realizovala drastičnom odlukom o proterivanju diplomate“, piše u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova saopštava da zadržava pravo da odgovori na ovaj potez u vreme i na način koji odabere, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je hrvatski diplomata Hrvoje Šnajder grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio Bečku konvenciju zbog čega je proglašen personom non grata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()