Stano: Predlog EU za osnivanje ZSO nije objavljen - diplomatski napori u toku

Portparol Evropske unije je istakao da zvanična dokumenta nikada ne objavljuju javno, dok se o njemu razgovara

05.12.2023. 08:26
  • Podeli:
Peter Stano shutterstock-647dd84040337.webp Foto: Shutterstock

Portparol Evropske unije Peter Stano rekao je da nacrt statuta ZSO nije javno objavljen jer su, prema njegovim rečima, diplomatski napori u toku, prenosi Dukađini.

Stano je istakao da zvanična dokumenta nikada ne objavljuju javno, dok se o njemu razgovara.

"Nikada javno ne saopštavamo zvanična dokumenta, niti učestvujemo u javnim diskusijama o njima dok se o njima raspravlja", naveo je Stano.

Portparol EU je rekao da to očekuju i od partnera, jer je, prema njegovim rečima, normalna praksa u međunarodnom posredovanju da se proces odvija u poverljivosti.

"Što se tiče nacrta statuta Zajednice srpskih opština, možemo samo da podsetimo da je novi izbalansirani evropski predlog za formiranje Zajednice opština relevantnim partnerima predstavio predstavnik EU za dijalog Beograda u Prištini tokom posete Prištini i regionu krajem oktobra meseca. Zatim se o tome razgovaralo sa obe strane tokom sastanka lidera na marginama Evropskog saveta", naveo je Stano, prenosi Kosovo onlajn.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()