Sud u Prištini odredio jednomesečni pritvor uhapšenom Srbinu

Srbin Zlatko Arsić iz Ajnovce, kod Kosovske Kamenice, uhapšen je u utorak na administrativnom prelazu Bela Zemlja 'zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ratni zločin'

08.03.2023. 21:16
  • Podeli:
Kosovska policija_Severna Mitrovica_policajac_Foto Reuters (1)-63c03584c14ad.webp Foto: Reuters

Posebno odeljenje osnovnog suda u Prištini odredilo je danas jednomesečni pritvor Srbinu Zlatku Arsiću koji je uhapšen u utorak.

"Osnovni sud u Prištini odredio je meru pritvora okrivljenom Z.A. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ratni zločin", saopšteno je iz suda, prenela je Gazeta ekspres.

Kako se dodaje, sudija za prethodni postupak usvojio je kao osnovan zahtev specijalnog tužilaštva Kosova za određivanje mere pritvora okrivljenom, i njemu je određena mera pritvora u trajanju od jednog meseca. Navodi se i da stranke imaju pravo žalbe apelacionom sudu, preko osnovnog suda u Prištini.

Srbin Zlatko Arsić, star 45 godina, iz sela Ajnovce kod Kosovske Kamenice uhapšen je u utorak na administrativnom prelazu Bela Zemlja, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju mu je odmah obezbedila branioca.

Kako je ranije saopšteno iz specijalnog tužilaštva Kosova, uhapšeni se sumnjiči da je navodno u martu 1999. godine, kao službeno lice u policijskoj stanici u Kosovskoj Kamenici, zajedno sa drugim pripadnicima tadašnje policije SRJ, navodno tukao Albanca B.M, nanevši mu teške povrede.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()