Sud za zločine OVK zabranio komunikaciju i posete Tačiju i vođama OVK

Zaključeno je da je opravdano da se uvedu obzirom na opasnost da poverljive informacije budu protivzakonito obelodanjene iz pritvorskog objekta.

24.11.2023. 13:17
  • Podeli:
profimedia-0567538490 hašim tači-6426b7da43b83.webp Foto: Profimedia

Na zahtev Specijalizovanog tužilaštva za izmenu uslova pritvora, pretresni panel II je u predmetu Specijalizovani tužilac protiv Hašima Tačija i drugih naložio primenu izvesnih privremenih ograničenja na komunikacije i posete.

Zaključeno je da je opravdano da se uvedu obzirom na opasnost da poverljive informacije budu protivzakonito obelodanjene iz pritvorskog objekta.

Privremena ograničenja uvedena su Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju i Redžepu Seljimiju, objavljeno je na sajtu Specijalizovanih veća.

Kako se navodi, ograničenja su privremene mere, koje će se primenjivati dok panel ne donese kompletnu odluku o meritumu zahteva tužilaštva.

Podsetimo, u zahtevu tužilastva se navelo da su ova trojica prekršili naloge suda otkrivanjem identiteta zaštićenih svedoka, kao i prenošenjem sadržaja poverljivog svedočenja licima koja ih posećuju u Pritvorskom centru.

Tužilaštvo ističe da je zbog toga zatražilo da se Tačiju, Veseljiju i Seljimiju obustave sve komunikacije, uključujući posete porodice ili putem "Zum" aplikacije, telefonskih poziva i pisane komunikacije.

Tužilaštvo je navelo da su u istragama Specijalizovanog tužilaštva otkriveni dalji pokušaji optuženih da ometaju postupak, jer su posetioce upućivali da razgovaraju sa potencijalnim svedocima i govorili im o čemu da razgovaraju. To će biti na snazi do odluke sudskog organa, navodi tužilaštvo, prenosi Koha.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()