Svečlja: Tražili smo od NATO da helikopterom prebaci Pantića u zatvor

NATO je saopštio da je komandant KFOR jedini autoritet za odlučivanje u vazdušnom prostoru KiM.

23.12.2022. 18:19
  • Podeli:
Dejan Pantić sa porodicom-6399d8bef29b1.webp Foto: UNA

Privremene vlasti na KiM tražile su od NATO da helikopterom preveze bivšeg policajca Dejana Pantića u adekvatnu pritvorsku jedinicu.

Ministar Dželjalj Svečlja je juče izjavio da Pantića nisu mogli da prebace u pritvorsku jedinicu, jer su lokalni Srbi podigli barikade kako bi sprečili njegovo premeštanje, podseća Rojters.

 "Pantić treba da bude u pritvornom centru, a ne u policijskoj stanici i mi smo tražili od naših međunarodnih partnera da ga prebace u adekvatan objekat“, rekao je Svečlja.

Svečlja je rekao da bi kosovska policija mogla da ukloni barikade ali da čekaju da to urade oni koji su ih postavili, prenosi Rojters.

"Radi stabilnosti čekamo da barikade uklone oni koji su ih postavili ili KFOR, ali svako čekanje ima kraj, rekao je Svečlja.
Misija NATO na Kosovu KFOR jedina ima helikoptere, navodi Rojters, a KFOR je već prevezao devet policajaca u poslednjih nekoliko dana, koji nisu mogli da napuste područje jer su putevi blokirani, piše Rojters.

NATO je saopštio da je komandant KFOR jedini autoritet za odlučivanje u vazdušnom prostoru KiM.

"Svaki zahtev koji je odbijen, tako je učinjeno jer nije bilo uslova gde je potrebno obezbeđivanje" naveo je KFOR u pisanoj izjavi Rojtersu, ali nisu naveli da li je zahtev KiM odbijen.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()