Tajani: Italija želi sve zemlje Zapadnog Balkana u EU

Tajani je sa Vučićem, Ramom i Kovačevskim obišao Sajam vina u Veroni

02.04.2023. 17:49
  • Podeli:
tajani strahinja aćimović tanjug (2)-641997779d846.webp Foto: Strahinja Aćimović Tanjug

Ministar inostranih poslova Italije Antonio Tajani izjavio je danas da Italija želi da vidi sve zemlje Zapadnog Balkana u EU i da je spremna za to.

Tokom obilaska Sajma vina u Veroni Vinitaly 2023, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerima Severne Makedonije i Albanije, Dimitrom Kovačevskim i Edijem Ramom, Tajani je istakao da je taj sajam veoma značajan ne samo za Italiju, već i za njima prijateljske zemlje, kao što su one iz Zapadnog Balkana. 

Rekao je da su vina sa Zapadnog Balkana veoma dobra i da je veoma važno da se osnaži saradnja Zapadnog Balkana i Italije.

"Piti vino je stil života. To nije samo kuhinja. Ostati zajedno sa dobrim vinom znači stvarati prijatelje. To je veoma važno za nas. Italija želi da sarađuje više sa Zapadnim Balkanom i da se jače uključi u odnose sa hranom i veoma naporno radimo. Sutra u Rimu će biti veoma važan događaj u koji su uključeni svetski predstavnici. Mi, kao Italija, želimo da vi svi budete deo EU. Mi smo spremni za vas, ne samo poljoprivreda, već i industrijski sektor", rekao je Tajani.

Predsednik regije Veneto Luka Zaja na štandu Veneto poželeo je dobrodošlicu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijeru Severne Makedonije Dimitru Kovačevskom i premijeru Albanije Ediju Rami.

"Veoma ste dobrodošli, znam da ste dosta proputovali da bi došli ovde i hvala vam što ste dosli. Nadam se da ćemo se sresti na Otvorenom Balkanu u novembru u Beogradu", poručio je Zaja, na šta mu je Vučić odgovorio da je dobrodošao i da s nestrpljenjem očekuje njegov dolazak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()