Trojica kosovskih policajaca izlaze pred sudiju u Kraljevu

Trojica kosovskih specijalaca uhapšeni su 14. juna na području centralne Srbije

26.06.2023. 10:19
  • Podeli:
kosovski specijalci hapšenje mup srbije-6489b9638ca8b.webp Foto: MUP Srbije

 Sekretar Kancelarije za vezu Prištine u Beogradu Fatmir Hadžoli objavio je danas da je na putu za Kraljevo gde se očekuje pojavljivanje pred sudom trojice pripadnika specijalnih policijskih jedinica tzv. Kosova, koji su uhapšeni duboko na teritoriji centralne Srbije 14. juna. 

"Na putu za Kraljevo, gde se očekuje da se trojica policajaca Rifat Zekja, Bećir Sefi i Mustafa Šemi ponovo pojave pred sudom", naveo je Hadžoli na Fejsbuku. 

On je napisao da policajci moraju odmah da budu pušteni, inače bi, tvrdi, "to bila pravda po srednjovekovnom standardu", prenosi Koha.

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu sud je 16. juna odredio do 30 dana pritvor za Sefija (58), Zekju (48) i Šemija (62), koji su uhapšeni 14. juna u selu Gnjilica.

Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenu istrage protiv  trojice osumnjičenih zbog sumnje da su izvršili po jedno krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekspolozivnih materija.

Sva trojica uhapšenih su bili pod punom ratnom opremom, naoružani sa tri automatske puške, municijom, mapama, GPS uređajima i drugom opremom.

Trojica pripadnika tzv. kosovske policije su službenim vozilom marke "dačija daster" došli do alternativnog prelaza Tresava-Batnjik, ostavili vozilo i nastavili dalje peške putnim pravcem Orahovo-Gnjilica gde su locirani i uhapšeni od posebne antiterorističke jedinice MUP-a. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()