Turska započela raspoređivanje specijalaca na KiM

Reč o pripadnicima bataljona komandosa iz sastava 65. mehanizovane pešadijske brigade iz Kirklarelija, koja je ranije bila raspoređena u sastav KFOR-a

04.06.2023. 16:44
  • Podeli:
KFOR_Zvečan_Foto Profimedia-647ca3cc3298a.webp Foto: Profimedia

Tursko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je počelo sa raspoređivanjem specijalaca turske vojske na Kosovu i Metohiji.

"Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa 65. mehanizovane pešadijske brigade se raspoređuje na Kosovo", navelo je tursko ministarstvo na Tviteru.

Juče je najavljeno da će Turska, na zahtev NATO-a, u naredna dva dana poslati specijalce na Kosovo i Metohiju, koji će biti stacionirani u kasarni u Prizrenu.

Dodaje se da je reč o pripadnicima bataljona komandosa iz sastava 65. mehanizovane pešadijske brigade iz Kirklarelija, koja je ranije bila raspoređena u sastav KFOR-a.

Kao odgovor na zahtev dobijen iz Združenog štaba NATO-a u Napulju, zbog dešavanja na severu Kosovu, "planirano je da se 4. i 5. juna u kasarnu 'Sultan Murat' na Kosovu" upute turske snage, navelo je tursko ministarstvo odbrane.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()