U Istoku uhapšen Srbin zbog navodnih ratnih zločina na KiM

Prema nezvaničnim saznanjima, Milosavlјević, koji je penzioner i bivši radnik Kazneno-popravnog doma Dubrava, došao u Istok kako bi prijavio uzurpaciju svoje imovine.

02.12.2022. 10:39
  • Podeli:
kosovska policija profimedia-1669056400284.webp Foto: Profimedia

Kosovska policija saopštila je danas da je uhapšen Srbin G.M. (64), osumnjičen za navodno učešće u ratnom zločinu protiv civilnog stanovništva 1999. godine, konkretno u, kako je navedeno, "masakru u zatvoru u Dubravi u maju 1999. godine".

Policija je saopštila da je osumnjičeni uhapšen juče, da je saslušan i da mu je po nalogu Specijalnog tužilaštva odredjeno zadržavanje do 48 sati, piše Koha.

Uz konsultacije sa nadlezznim tužiocem, sa osumnjićenim je obavlјen razgovor u prisustvu advokata po sluzzbenoj duzznosti, zbog sumnje da je umešan u krivično delo „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“, navedeno je u saopštenju. 

RTS prenosi da je reč o Gavrilu Milosavlјeviću, da je on uhapšen u Istoku i da je, prema nezvaničnim saznanjima, Milosavlјević, koji je penzioner i bivši radnik Kazneno-popravnog doma Dubrava, došao u Istok kako bi prijavio uzurpaciju svoje imovine.

Advokat Dejan Vasić, branilac uhapšenog Milosavlјevića, izjavio je da će tokom dana imati više informacija o slučaju.

Oglasila se Kancelarija za KiM

Hapšenjem Gavrila Milosavljevića (63), privedenog pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, potvrđena je praksa da se protiv Srba na Kosovu i Metohiji aktiviraju sudski procesi, tajne i lažne optužnice, onog trenutka kada pokušaju da ostvare svoja prava na KiM i zaštite svoju imovinu koju su uzurpirali Albanci, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju. 

Kancelarija navodi da se, na ovaj način, Srbi institucionalno, planski i sistematski odvraćaju od zaštite svojih prava i povratka na svoja vekovna ognjišta, zbog čega je i stopa povratka na KiM najmanja u jednom postkonfliktnom području.

Navodi se da je u toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen Milosavljević kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u  ratnom zločinu. 

Reč je o penzioneru, koji kao raseljeno lice živi u okolini Beograda i koji je više puta do sada bez problema odlazio na prostor Kosova i Metohije. 

Odmah po saznanju o njegovom hapšenju, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je angažovala advokata koji je će danas u pritvoru u Prištini posetiti Gavrila i pružiti mu punu pravnu zaštitu. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()