Ukazom predsednika Srbije opozvan šef misije u UN Nemanja Stevanović

Ukaz je objavljen u "Službenom glasniku" Srbije 23. oktobra, a stupa na snagu danas

24.10.2024. 12:34
  • Podeli:
nemanja stevanovic tanjug-671a251e1a39a.webp Foto: Tanjug

Šef Stalne misije Srbije pri Organizaciji ujedinjenih nacija u Njujorku Nemanja Stevanović opozvan je sa te dužnosti ukazom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ukazom je Stevanović opozvan sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora, stalnog predstavnika Srbije i šefa Stalne misije Srbije pri Organizaciji ujedinjenih nacija u Njujorku.

Ukaz je objavljen u "Službenom glasniku" Srbije 23. oktobra, a stupa na snagu danas.

Stevanović je pre dužnosti ambasadora u UN bio držani sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova od decembra 2016. do oktobra 2020.

Bio je i specijalni savetnik predsednika Vlade Srbije od juna 2014. do decembra 2016, a pored ostalog i vice konzul u Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()