Vanredna sednica Skupštine Srbije: Prva tačka dnevnog reda Deklaracija sa Svesrpskog sabora

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić sazvala je Prvo vanredno zasedanje za danas u 12 časova

23.07.2024. 07:54
  • Podeli:
skupština zastava srbija-66329b2e18600.webp Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Skupština Srbije počinje u 12 časova vanrednu sednicu. Na dnevnom redu je 60 tačaka, među kojima je i Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, kao i pretplata za javni servis, izbor guvernera NBS i predsednika Fiskalnog saveta.

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić sazvala je Prvo vanredno zasedanje za danas u 12 časova.

Na dnevnom redu je 60 tačaka, među kojima je Predlog odluke o usvajanju Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

Predlog deklaracije je 8. juna 2024. godine u Beogradu proglasio Svesrpski sabor naroda Srbije i Republike Srpske.

Druga tačka dnevnog reda je povećanje pretplate za javni servis.

Poslanici će razmatrati i izmene Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kao i Zakona o platnim uslugama i nekoliko zakona o zaduživanju.

Na dnevnom redu je i izbor guvernera Narodne banke Srbije.

Biraće se i predsednik Fiskalnog saveta.

Poslanici će se izjasniti i o nekoliko kadrovskih rešenja za skupštinske odbore i delegacije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()