Vučević: Predsedniče Si, hvala na poseti, naša vrata su otvorena za svu braću i prijatelje iz Kine

Premijer Vučević ispratio je kineskog predsednika na aerodromu Nikola Tesla

08.05.2024. 20:35
  • Podeli:
si đinping odlazak strahinja aćimović tanjug-663bc5cc545c7.webp Foto: Strahinja Aćimović Tanjug

Premijer Srbije Miloš Vučević ispratio je kineskog predsednika Si Đinpinga na aerodromu Nikola Tesla, zahvalivši se na poseti.

"Poštovani predsedniče Si, dragi prijatelju! Srbija Vam je zahvalna na bratskoj ljubavi i časti koju ste nam ukazali svojom posetom! Srbi su narod čiste duše i velikog srca i naša vrata širom su otvorena za svu braću i prijatelje iz Narodne Republike Kine koji ovde sa ljubavlju i dobrim namerama dolaze! Srbija Vam je zahvalna na iskrenoj podršci koju pružate, pre svega, na polju očuvanja vitalnih nacionalnih interesa ali i ekonomskog i privrednog razvoja. Nadam se da će ovakve posete postati tradicija! Srećan put i do ponovnog susreta, dragi prijatelju", naveo je Vučević na Instagramu.

Ovo je prva poseta predsednika Sija Evropi u poslednjih pet godina, a koju je započeo 5. maja susretom sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu. 

Iz Beograda kineski predsednik odlazi u Budimpeštu gde će se sastati sa tamošnjim zvaničnicima.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()