Vučić i Bramerc o procesuiranju ratnih zločina i nestalima

Bilo je razgovora i o nastavku saradnje između Mehanizma i Srbije

21.04.2023. 11:48
  • Podeli:
Aleksandar Vučić Serž Bramerc instagram buducnostsrbijeav-64425af0bd492.webp Foto: Instagram/Printscreen/buducnostsrbijeav

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Seržom Bramercom.

Tokom sastanka, predsednik Vučić i tužilac Bramerc razgovarali su o nastavku saradnje između Mehanizma i Srbije, regionalnoj saradnji u procesuiranju ratnih zločina, kao i o pitanju pronalaženja nestalih osoba.

Predsednik Vučić je tom prilikom istakao da je Srbija dosledna u nastojanjima da se ostvari pravda za ratne zločine i otkriju nestala lica tokom ratnih sukoba devedesetih godina. 

Takođe je dodao da će Srbija nastaviti da se ozbiljno i odgovorno odnosi prema saradnji sa Mehanizmom, uz akcenat na unapređenju regionalne pravosudne saradnje.

Glavni tužilac Bramerc je ukazao na predmet "Šešelj" i na činjenicu da se ne poštuje sud, te je zatražio od Srbije da se po tom pitanju ponaša odgovorno, ali je i pozdravio ulogu Srbije po pitanju regionalnih napora u oblasti kažnjavanja ratnih zločina, ocenivši da je direktan angažman srpskih vlasti i Tužilaštva dao rezultate i rešio probleme, te da bi u tom smeru trebalo nastaviti.

Predsednik Vučić pozdravio je kontinuirano angažovanje tužioca Bramerca i podršku koju pruža napretku Srbije ka nacionalnim ciljevima.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()