Vučić najavio dolazak 10. fabrike u Niš: Predsednik otkrio o kojoj poznatoj italijanskoj kompaniji je reč

Reč e o italijanskoj kompaniji

31.10.2023. 11:12
  • Podeli:
vučić rade prelić tanjug-653be702eb314.webp Foto: Rade Prelić/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je na svom Instagram nalogu da u Niš stiže deseta fabrika po redu.

Prema rečima predsednika, radi se o kompaniji Ariston, italijanskoj kompaniji sa prihodom od preko 3 milijarde evra na godišnjem nivou. 

"Dobro došli u Srbiju!", poručio je Vučić na Instagramu.

Vučić je pojasnio da će velika italijanska kompanija Ariston otvoriti fabriku u koju će uložiti 75 miliona evra.

"Danas imamo dobre vesti, kao što smo se nadali, da ćemo moći da ih saopštimo ljudima u Nišu, ali i za celu Srbiju. Završili smo razgovor sa predstavnicima kompanije Ariston, jednom od najmoćnijih italijanskih kompanija za grejne sisteme i za bojlere, koji su jednu malu fabriku izradili u Svilajncu, a sada prave veliku investiciju za Niš", rekao je Vučić u video poruci objavljenoj na instagramu.

Vučić je preneo da će Ariston uložiti 75 miliona evra u fabriku i istakao da je to samo početak.

"Jer mi se nadamo i danas smo sa Paolom Merlonijem o tome razgovarali, da dolaze i R&D centri i sve drugo što će dodatno da zapošljava Nišlije, a od 2025. godine biće preko 300 zaposlenih", naveo je predsednik.

Naglasio je da je to deseta fabrika u Nišu i dodao će biti veoma važna za dalji napredak i razvoj Niša, zajedno sa razvojem saobraćajne infrastrukture, koja će omogućiti dovođenje novih investicija, novih velikih i značajnih kompanija. 

"I pošto je deseta fabrika, mogu da kažem da smo dosta toga uradili, ali ćemo da nastavimo još snažnije, još jače. Srbija ne sme da stane", poručio je Vučić.

Predsednik je i pobrojao sve fabrike koje su dosad otvorene u Nišu:

  1.  Johnson electric
  2.  Aster tekstil
  3.  Leoni
  4.  Zumtobel
  5. Spintec
  6. Xingyu
  7. Integrated Micro-Eletronics
  8. Yusei
  9. Palfinger
  10. Ariston

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()