Vučić: Niko nam nije pominjao rokove za postizanje dogovora sa Prištinom

Prema Vučićevim rečima, čak i kada bi Srbija uvela sankcije Rusiji "oni bi tri dana govorili baš lepo postali ste deo evropske porodice", a peti dan bi govorili "Srbija mora da se konačno opredeli da li je na pravoj strani istorije ili ne".

17.10.2022. 14:22
  • Podeli:
vučić bia vladimir sporićić tanjug-1666009278364.webp Foto: Vladimir Sporičić/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, na obeležvanju 20. godišnjice BIA-e, rekao da očekuje pojačavanje pritiska na Srbiju da se uvedu sankcije Rusiji.

Prema njegovim rečima, čak i kada bi Srbija uvela sankcije Rusiji "oni bi tri dana govorili baš lepo postali ste deo evropske porodice", a peti dan bi govorili "Srbija mora da se konačno opredeli da li je na pravoj strani istorije ili ne".

"A prava strana istorije je ono što vam oni kažu, pa ma kako to bilo besmisleno, arogantno i netačno. Kao kada vam ovde govore da morate da uradite nešto, pa vidite u izjavama kontradiktorne stvari", dodao je on.

Što se tiče nemačko-francuskog plana vezano za Kosovo, koji su inicirali Olaf Šolc i Emanuel Makron, Vučić je istakao da ga nije video te da očekuje da će današnji razgovor sa izaslanikom EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom biti težak, kao i da oni sa kojima je razgovarao oko KiM nisu spominjali 2024. kao rok za postizanje dogovora, već da su u pitanju bile nedelje.

"Meni nisu rekli 2024, meni su pominjali nešto mnogo manje i to u nedeljama, čak ne ni i u mesecima, oni sa kojima sam razgovarao", kazao je Vučić, odgovarajući na pitanje da li se slaže sa tim da je 2024. godina rok za konačni sporazum.

Izaslanik EU za dijalog između Beograda i Prištine Lajčak je ranije izjavio da bi 2024. godina, kada se održavaju izbori u SAD i EU, mogla da bude rok za postizanje sporazuma Beograda i Prištine.

Vučić je govorio i o kadrovskim rešenjima, odnosno o eventualnom povratku direktora BIA Branislava Gašića u vladu.

Izrazio je zadovoljstvo Gašićevim radom, ali i radom cele Agencije, napominjujući da je ljudima u BIA "teško palo" što su ga prisluškivali te da će se u "subotu ili nedelju" sve znati o novim kadrovskim rešenjima u Vladi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()