Vučić o pokušaju atentata: Znamo ko je trebalo da učestvuje u izvršenju

Atentat je navodno bio planiran tokom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu, kad su, zbog velikog prostora, 'bili angažovani svi snajperisti i specijalci koje imamo'

09.11.2022. 12:44
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Foto Reuters (1)-1663697673514.webp Foto: Reuters

Bezbednosne službe imaju podatke ko je trebalo da učestvuje u izvršenju i prvog i sledećeg planiranog atentata, pojaviće se novi podaci, imamo nove pakete sa telefona skinute, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući navode svedoka saradnika Srđana Lalića na suđenju grupi Veljka Belivuka, na koju se sumnja da planirala atentat na njega.

"Počinju da govore o ubistvu i napadu na mene. Sad imamo potvrde i znamo ko je sve u tim pričama učestvovao, ko je trebalo da učestvuje u izvršenju i u prvom pokušaju i u sledećem pokušaju", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Navodni atentat bio je planiran tokom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu. Vučić je rekao da su tog dana, zbog velikog prostora na kojem se nalazio, "bili angažovani svi snajperisti i specijalci koje imamo", kao i da je on odbio da nosi pancir.

"Ja sam se u tom trenutku okrenuo prema Vulinu, pre nego što sam krenuo ka govornici, i pitao ga: 'Šta ti je, šta se ti treseš od straha'", rekao je Vučić, dodajući da je to pitanje postavio u šali.

"Ako smo zemlju doveli dotle da kriminalci mogu da ubiju šefa države, onda to govori o nama. A da se krijem od svog naroda to mi ne pada na pamet. Dok sam živ ću da idem u svoj narod, pancir da nosim neću", istakao je Vučić, naglasivši da država pobeđuje u borbi sa mafijom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()