Vučić: Odnosi sa SPS-om ozbiljno narušeni, izbori nisu najbolje rešenje u ovom trenutku

Na posebnoj sednici Skupšrine o KiM nije bilo jedinstva među poslanicima, ali nisu u pitanju političke razlike, već da oni imaju samo cilj da obore SNS i mene kao lidera, smatra predsednik Srbije

Autor: Web UNA Srbija
07.02.2023. 18:54
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Foto Tanjug Strahinja Aćimović-63da56bba03b2.webp Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da, na posebnoj sednici Skupštine Srbije kojoj je usvojen izveštaj Vlade o Kosovu i Metohiji, nije bilo jedinstva među poslanicima oko najvažnijeg nacionalnog interesa.

Prema njegovim rečima, poslanici svi imaju različita viđenja tog pitanja, iako to nije pitanje o kome bi trebalo da postoje političke razlike. Vučić kaže da je uložio mnogo truda da se pripremi za sednicu, što su građani mogli da vide i da iz toga razumeju koliko je teška naša pozicija, "dok su se neki su se trudili da iznose optužbe i da izazovu incidente".

"Samo sam se nadao da će barem moći da podignu ruku i pritisnu taster. Ali, od kada sam video da smo na referendumu mogli da odbijemo nezavisno pravosuđe, više ništa ne može da me iznenadi. Lično sam uložio mnogo energije i truda i odgovarao na sva pitanja", rekao je Vučić u gostovanju na TV Pink.

"Oni imaju samo cilj da obore SNS i mene kao lidera", rekao je on, dodajući da je incident u Skupštini bio isplaniran, kao i da je plan je bio da ga optuže za izdaju, a da mu potom ne dozvole posle da odgovori. Vučić je uveren da su na dan sednice, za 15 sati bile planirane demonstracije i da je trebalo da demonstranti upadnu u parlament.

"Imamo objektivan pristup i u miru razgovaramo o neophodnosti očuvanja stabilno u regionu, da dođemo do rešenja", dok su drugi, kako je naveo, iznosili optužbe bez dokaza.

Odnosi sa SPS-om ozbiljno narušeni

Odnosi Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije značajno su narušeni, rekao je Vučić na opasku od se glas poslanika iz koalicionog SPS-a na sednici posvećenoj Kosmetu, nije mogao čuti i dodao da "svi na političkoj sceni vole da glume žrtve". 

Kaže da je danas razgovarao sa Ivicom Dačićem, kao i da će se sutra opet vidim sa njim.

"Ništa se neće dogoditi preko noći, ali ono što se već dogodilo je nešto što je svakako značajno narušilo naše odnose. Tu postoje stvari o kojima neću da govorim, ne može ovo da bude razlog za sve, postoje neke druge stvari".

"Ne mislim da su u ovom trenutku izbori najbolje rešenje. Poštujemo tu političku partiju, ali znamo da u teškim vremenima možemo da se oslonimo samo na sebe", rekao je Vučić.

Predsednik SNS-a je najavio da će Skupština te vladajuće partije biti održana 27. maja, i da će se na njoj "donositi sve važne odluke".

'Očekujem još veću eskalaciju sukoba u Ukrajini'

Vučić je ocenio da se u narednim mesecima može očekivati još veća eskalacija ratnih sukoba u Ukrajini:

"Očekujem da nakon pošiljke tenkova, koji će doneti promenu na ratištu, jer se ipak radi o najboljim tenkovima na svetu, Čelindžer, Leopard... Dakle, očekujem da se nakon toga odobri odluka o slanju aviona F-16 na ukrajinsku stranu, što će dovesti do nekontrolisane eksalacije sukoba".

Predsednik smatra da se iz Ukrajine može očekivati još loših vesti, koje će se odraziti i na život ljudi u Srbiji.

"Zato je važno da sve naše uže interese ostavimo po strani u okviru narednih nekoliko meseci i da pokušamo da sačuvamo našu zemlju, jer rezervnu nemamo", zaključio je Vučić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()