Vučić: Poseta Kini je važna u ne baš lakim trenucima

Predsednik je najavio važne susrete i potpisivanje važnih sporazuma sa Kinom

15.10.2023. 19:40
  • Podeli:
Tan2023-10-1109183448_6 aleksandar vučić foto stahinja aćimović-6528e0f609f0d.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je poseta Kini veoma važna u ne lakim trenucima. 

On je najavio važne susrete i potpisivanje važnih sporazuma sa Kinom, ali i bilateralne susrete sa predsednikom Kine Si Đinpingom i sa Van Hu Ningom, "kineskim Kisindžerom".

"Potpisaćemo dokumente o sveukupnoj saradnji, slobodnoj trgovini, što je od posebnog značaja za našu zemlju i kliring juan za naše banke. To su temeljni sporazumi, a biće važnih saobraćajnih i infrastrukturnih sporazuma", najavio je predsednik Srbije.

Vučić je ukazao na hajku koja se protiv njega vodi u opozicionim medijima, a govoreći o opoziciji koja se žali na izborne uslove.

"Svako od njih misli da je mnogo pametniji i čudom se čudi što ga narod neće", kazao je Vučić.

Kaže da je nezapamćeno i nezabeleženo da se opozicioni mediji raduju merama protiv bilo koga u sopstvenoj zemlji.

Predsednik je večeras govorio na svečanoj akademiji povodom 70 godina "Večernjih novosti".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()