Vučić priredio svečani doček za Sija uz najviše državne počasti

Kineskog državnika tokom posete Beogradu, nakon osam godina, prati i supruga predsednika Peng Lijuen i delegacija koja broji oko 400 članova

08.05.2024. 10:14
  • Podeli:
vucic si đinping-663b35e4ed6dd.webp Foto: REUTERS

Predsednik Aleksandar Vučić priredio je danas za predsednika Kine Si Đinpinga svečani doček ispred Palate "Srbija", uz 10 počasnih plotuna iz 10 artiljerijskih oruđa, intoniranje himne i smotru počasne garde. 

Predsednika NR Kine na crvenom tepihu dočekali su predsednik Vučić sa suprugom Tamarom Vučić, kao i premijer Miloš Vučević sa članovima i potpredsednicima vlade i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Kineskog državnika tokom posete Beogradu, nakon osam godina, prati i  supruga predsednika Peng Lijuen i delegacija koja broji oko 400 članova. 

Si Đinping je stigao u Srbiju juče iz Francuske gde je boravio u okviru prve, nakon pet godina, evropske posete, a iz Beograda će danas otputovati u Mađarsku.

Nakon svečanog dočeka dvojica predsednika uputiće se ka severnoj terasi Palate Srbija odakle će pozdraviti veliki broj okupljenih građana, koji su od jutros pristizali na plato, noseći zastave Kine i Srbije.

Predstavnici obe zemlje kao i oba naroda, kako su saopštili, ponosni su na "čelično prijateljstvo Srbije i Kine".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()