Vučić sa Dendijasom o situaciji u regionu i normalizaciji odnosa sa Prištinom

Predsednik Srbije je šefu grčke diplomatije zahvalio na principijelnom stavu Grčke i ličnom angažmanu, kada je reč o podršci dijalogu, očuvanju mira i stabilnosti u regionu

22.03.2023. 15:08
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Nikos Dendijas_Foto Instagram buducnostsrbijeav-641b0bab64955.webp Foto: Instagram / buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa grčkim ministrom spoljnih poslova Nikosom Dendijasom, koji je doputovao u posetu Srbiji. Vučić je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav objavio fotografiju sa Dendijasom.

"Lep dan iskoristio sam da ugostim ministra Dendijasa sa kojim sam razmotrio situaciju u regionu, nastavak procesa normalizacije odnos Beograda i Prištine i razgovarao o jačanju saradnje naša dva naroda i države", naveo je Vučić na Instagramu.

On je Dendijasu zahvalio na principijelnom stavu Grčke, kao i na ličnom angažmanu, kada je reč o podršci dijalogu, poštovanju međunarodnog prava, očuvanju mira i stabilnosti u regionu i zalaganju za napredak Srbije na putu evrointegracija.

Grčko Ministarstvo spoljnih poslova u utorak je najavilo da će Dendijas boraviti danas u poseti Srbiji, gde će ga primiti predsednik Vučić.

U saopštenju grčkog MSP-a navodi se da se očekuje da će razgovori tokom posete Dendijasa Srbiji biti usredsređeni na dijalog Beograda i Prištine nakon nedavnog razvoja događaja, kao i na evropsku perspektivu Zapadnog Balkana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()