Vučić se sastao sa delegacijom MMF-a

Sastanku su prisustovali i ministar finansija Siniša Mali i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

01.11.2022. 12:36
  • Podeli:
vučić mmf rade prelić tanjug-1667296304768.webp Foto: Rade Prelić/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa delegacijom Međunarodnog monetranog fonda i poručio da Srbija ostaje posvećena reformama neophodnim za dalji stabilan finansijski rast.

"Važan razgovor sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda o fiskalnoj, monetarnoj i energetskoj stabilnosti. Srbija ostaje posvećena radu i reformama neophodnim za dalji stabilan finansijski rast", naveo je Vučić na instagramu.

Sastanku su prisustovali i ministar finansija Siniša Mali i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Predsednica Vlade Ana Brnabić razovarala je juče sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda koju je predvodio Jan Kes Martejn o tekućim makroekonomskim kretanjima u Srbiji i svetu, o prioritetima za naredni period u različitim sektorima i o budućem stand by aranžmanu sa MMF.

Premijerka je istakla da je najvažnije da Srbija zadrži teško stečenu fiskalnu stabilnost, kao i da nastavi sa započetim reformama. U tom smislu, naglasila je, upravo je važan budući stand by aranžman sa MMF, o kojem se pregovora tokom njihove aktuelne posete.

Na sastanku je bilo reči i o prioritetima u energetskom sektoru, a premijerka je naglasila da u tom smislu vlada ima tri prioriteta: diversifikaciju izvora snabdevanja, izgradnju novih kapaciteta, kao i energetsku efikasnost.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()