Vučić: Slanje hrvatske vojske na granicu sa Srbijom ne predstavlja nikakvu opasnost

Hrvatska ima pravo da se naoružava, dodao je, i ima jednu od najjačih vojski u regionu, rekao je srpski predsednik

18.01.2024. 19:46
  • Podeli:
AleksandarVučicTVPink PrintScreen -655882735a3e8.webp Foto: TV Pink/PrintScreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da to što Hrvatska hoće da pošalje borbena vozila na granicu sa Srbijom, ne predstavlja nikakvu posebnu opasnost za Srbiju. 

"Da budemo fer, ne šalje Hrvatska na granicu sa Srbijom jer tako bi isto mogli da kažete da šalju i prema Mađarskoj. Šalju ih u Beli Manastir, gradić jednako udaljen od granice sa Srbijom koliko od granice sa Mađarskom", rekao je predsednik za TV Pink nakon sastanka sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen. 

On je dodao da je Mađarska NATO zemlja i i da je za pretpostaviti da Hrvatskoj ne pada na pamet da ulazi u sukob sa NATO zemljama. 

"Ili da napadaju vojno neutralnu Austriju. Ja ne vidim tu nikakvu posebnu opasnost za nas. Iz mnogo razloga ne želim ni o kome ni jednu lošu reč da kažem. Ne mislim da tu ima ozbiljne opasnosti za Srbiju", rekao je Vučić. 

Hrvatska ima pravo da se naoružava, dodao je, i ima jednu od najjačih vojski u regionu. 

"Bili su trostruko jači od nas pre nekih 10, 12 godina ali smo ulaganjem u našu vojsku tu situaciju promenili", rekao je predsednik. 

Komentarišući izveštaj "Global fajer pauer" portala u kom se navodi da je najjača vojska SAD, a Srbija napravila skok na 56. mesto, predsednik je rekao da ima još mnogo stvari koje Srbija ima, a oni ne znaju. 

"Ne moramo da se hvalimo svim što imamo, važno je da našu vojsku jačamo. Jer bez jake vojske u savremenom svetu vi ste niko i ništa. Posebno se radujem ulaganju u našu domaću industriju, treba nam više znanja, moraćemo da plaćamo više naše inženjere, a onda ćemo ulagati u dronove. Nadam se da ćemo moći da krenemo u serijsku proizvodnju do kraja godine", rekao je predsednik. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()