Vučić: Statusno pitanje KiM za mene je završeno

Vučić je poručio da Kurti može da ide u Brisel kada hoće, "njegova volja" te mu poželeo srećan put.

29.11.2022. 13:25
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Foto Tanjug Miloš Milivojević-1669287049920.webp Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u dvodnevnoj poseti Norveškoj, posetio je Norveški univerzitet nauke i tehnologije u Trondhajmu gde se sastao sa srpskim studentima.

Vučić je rekao da mu je drago što je Norveška Srbiji partner i da Srbija mnogo može da nauči od ove skandinavske zemlje.

"Na samom Univerzitetu, ali i u istraživačkim centrima i fabrikama smo uglavnom našli ljude iz Bosne i iz Srbije. Mnogo sam srećan što ti ljudi razmišljaju kako kada i na koji način da se vrate kako u Srbiju, tako i u neke druge zemlje u regionu", istakao je Vučić.

 

Govoreći o mogućnosti investiranja u Srbiju, Vučić je istakao da mora da se pronađe šta je najveći interes Srbije i dodao da do 2050. godine samo u elektromrežu treba da se uloži ook 10 milijardi evra.

Još jednom se osvrnuo na reformu energetskog sistema Srbije koja će se raditi uz pomoć norveških stručnjaka.

"Mi smo potpuno nespremni za električna vozila. Svet je otišao napred, moramo da gledamo da držimo korak sa njima, a ne da zaostajemo", rekao je Vučić.

Govoreći o statusnom pitanju KiM, Vučić je jednom podvukao da je za njega statusno pitanje južne srpske pokrajine završeno, rekavši da je to u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija i Rezolucijom SB UN 12 44.

Komentarišući izjavu Aljbina Kurtija da neće u Brisel otići samo po tablice, već radi sveobuhvatnog sporazuma,o međusobnom priznanju, Vučić je poručio da Kurti može da ide u Brisel kada hoće, "njegova volja" te mu poželeo srećan put.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()