Vučić uručio orden predstavnicima Kube i Brazila pri UN

Vučić je dodelio danas nekoliko odlikovanja istaknutim diplomatama u UN

27.09.2024. 19:18
  • Podeli:
vučić brazil kuba un instagram buducnostsrbijeav-66f6e8732396b.webp Foto: Instagram@buducnostsrbijeav

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas u Njujorku Orden srpske zastave drugog stepena stalnom predstavniku Federativne Republike Brazil pri UN Seržiju Fransau Danezeu.

"Orden koji danas uručujem, simbol je zahvalnosti naše zemlje za odvažnost i nezavisnu politiku Brazila, zemlje naših prijatelja koja svoje suverene stavove ponosno iskazuje, čuvajući integritet najviših postulata međunarodnog prava", objavio je Vučić na svom nalogu na Instagramu.

On je naveo da Srbija i Brazil nastavljaju svoju zajedničku misiju u promovisanju mira i razvoja, ali i prava i pravde, kako bi se glas svih država članica UN jednako čuo i poštovao u međunarodnoj areni.

"Diplomatija je od ključnog značaja za izgradnju istinskog mira, stabilnosti i saradnje među državama, a svojim hrabrim i doslednim stavovima, Brazil je na najbolji način promovisao upravo ove, ponekad zaboravljene vrednosti i snagu diplomatske reči, glasno izgovorene u UN", napisao je Vučić.

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je danas u Njujorku Orden srpske zastave prvog stepena ambasadoru Ernestu Soberonu Guzmanu, stalnom predstavniku Republike Kube pri UN.

Ukazom predsednika Vučića, stalni predstavnik Kube pri UN, odlikovan je za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Kube.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()