Vučić zamolio SAD da se založe da se Srbima na Kosovu omogući miran život

Prijemu povodom Dana nezavisnosti SAD prisustvovao je predsednik Srbije

29.06.2023. 20:29
  • Podeli:
Vučić Hil tanjug vladimir šprčić (2)-649dccf49a51f.webp Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je ambasadoru SAD u Srbiji Kristoferu Hilu Dan nezavisnosti SAD i zamolio da se Vašington založi da Srbima na Kosovu bude omogućen dostojan i miran život.

Vučić, koji je prisustvovao prijemu koji je priredila Ambasada SAD, je, na Instagramu, napisao da je čestitao Dan nezavisnosti SAD i istakao da je to pravi povod da se svi podsetimo univerzalnih vrednosti utkanih u Deklaraciju o nezavisnosti, a koje se odnose na jednakost svih ljudi i njihova neotuđiva prava na život i slobodu.

"Upravo ta prava danas su uskraćena našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji, te sam i ovu priliku iskoristio da zamolim #SAD da založe svoj nesumnjivi autoritet kako bi se našem narodu na KiM omogućio dostojan i miran život. Srbija ostaje posvećena miru, kao i jačanju partnerstva sa SAD, uverena da će naše staro, istorijsko savezništvo dobiti novi zamah u godinama koje dolaze", napisao je on uz fotografije sa prijema koji je priredio ambasador SAD.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()