Vulin imenovan za direktora BIA

Pre Vulina na toj funkciji bio je Bratislav Gašić, sadašnji ministar policije u Vladi Srbije.

01.12.2022. 15:13
  • Podeli:
aleksandar vulim mup rs-6388b651cd5ef.webp Foto: MUP RS

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin imenovan je za direktora Bezbednosno-informativne agencije, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Odluka o imenovanju Vulina, koji je doskoro bio ministar unutrašnjih poslova, doneta je na sednici Vlade.

Pre Vulina na toj funkciji bio je Bratislav Gašić, sadašnji ministar policije u Vladi Srbije.

Bezbednosna-informativna agencija je civilna, nacionalna služba bezbednosti Republike Srbije. Zadužena je za zaštitu njene bezbednosti, a između ostalog i za otkrivanje i sprečavanje delatnosti usmerenih na podrivanje ili rušenje Ustavom utvrđenog poretka Republike Srbije.

Vulin, osim što je bivši ministar unutrašnjih poslova, bio je i ministar vojske, ministar za rad i socijalna pitanja, direktor Kancelarije za Kosovo i narodni poslanik. 

Krajem devedesetih godina prošlog veka bio je funkcioner Jugoslovenske levice (JUL), stranke Mire Marković, supruge nekadašnjeg srpskog predsednika Slobodana Miloševića.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()