Zahtev Prištine za članstvo skinut sa dnevnog reda skupštine Interpola

Priština je po peti put podnosila zahtev za članstvo u Interpolu

01.03.2023. 16:49
  • Podeli:
Interpol_logo_foto_Interpol-1664381557967.webp Foto: Interpol

Zatev Prištine da se tzv. Kosovu omogući članstvo u Interpolu skinuto je danas sa dnevnog reda skupštine Izvršnog komiteta Interpola.

Ovaj zahtev je bio u prvom nacrtu dnevnog reda koji komitet priprema za Generalnu skupštinu u Beču, ali ga u konačnom nema.

Tako je peto podnošenje zahteva od strane privremenih prištinskih institucija pnovo prošlo bez uspeha. Dosad je Priština zahteve podnosila 2010, 2015, 2017. kao i 2018. godine.

Priština je prijavu podnela i 2019. godine ali je taj zahtev povučen pred sam početak Generalne skupštine Interpola u Santjagu.

O prijemu tzv. Kosova se na Generalnoj skupštini Interpola glasalo samo jednom - 2018. godine., kada i pored podrške zapadnih sila, Priština nije uspela da izdejstvuje članstvo. 

Srbija je, uz pomoć Rusije, Španije, Kipra, Kine, Belorusije i mnogih afričkih zemalja, uspela da odbrani svoje argumente.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()