Završena protestna šetnja 'Srbija protiv nasilja'

Protest je počeo u 18 časova ispred Skupštine Srbije

27.05.2023. 20:48
  • Podeli:
Protesti Tanjug TARA RADOVANOVIĆ-64724ff213e97.webp Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIĆ

Četvrti protest u organizaciji dela opozicije "Srbija protiv nasilja" završen je večeras obraćanjima sa bine u Tašmajdanskom parku.

Deo građana ostao je ispred zgrade javnog servisa u Takovskoj i pozvao je zaposlene u RTS-u da im se pridruže.

Deo opozicije koji organizuje protest traži da javni servis Srbije izveštava u interesu svih građana i da se čuje kritičko mišljenje.

Skup su prijavili Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde, Srđan Milivojević iz Demokratske stranke, Nebojša Zelenović iz stranke Zajedno, Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka i Biljana Đorđević iz pokreta Ne davimo Beograd. 

Na protest su došli i Zoran Lutovac i Dragana Rakić iz Demokratske stranke, predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, Radomir Lazović i Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd,  poslanik Moramo - Zajedno Đorđe Miketić, glumac Nikola Kojo.

Glumac Hadži Nenad Maričić na kraju je pročitao zahteve.

U zahtevima koje je deo opozicije još pre nekoliko nedelja ispostavio, traži se i zaustavljanje promovisanja nasilja u javnom prostoru, kao i institucionalna odgovornost.

Konkretno zahtevi su smena saveta REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi zbog promocije nasilja, smena rukovodstva RTS-a zbog programa koji afirmišu nasilje, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks, kao i smenu ministra policije  Bratislava Gašića i šefa BIA-e Aleksandra Vulina.

Prvi protest "Srbija protiv nasilja" održan je 8. maja, drugi 12. maja, dok je poslednji bio 19. maja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()