Prođe godina: General Mojsilović primio komandanta Kfora Ulutaša u oproštajnu posetu

Novi komandant Kfora dužnost če preuzeti 11. oktobra

02.10.2024. 14:39
  • Podeli:
milan mojsilović, ozkan ulutaš, oproštajna poseta - 2 okt 2024 - TANJUG MINISTARSTVO ODBRANE DARIMIR BANDA-66fd3eb05e2d5.webp Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/DARIMIR BANDA

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas u oproštajnu posetu odlazećeg komandanta Kfora Ozkana Ulutaša, koji seldeće nedelje odlazi sa te funkcije posle godinu dana.

''Tokom susreta je bilo reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na teritoriji Kosova i Metohije i dometima saradnje Vojske Srbije i Kfora za vreme mandata generala Ulutaša na čelu međunarodnih snaga bezbednosti u našoj južnoj pokrajini'', saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Povodom bezbednosne situacije na AP Kosovu i Metohiji, Mojsilović je istakao da je ona i dalje nestabilna i osetljiva, čemu, kako je naveo, dominantno doprinose jednostrani i provokativni potezi privremenih institucija samouprave u Prištini, koji u konačnom imaju za cilj promenu etničke strukture na severu južne srpske pokrajine.  

''General Mojsilović je generalu Ulutašu, uz zahvalnost na korektnoj i profesionalnoj saradnji i profesionalnom angažovanju na dužnosti komandanta Kfora, poželeo uspeh na novim dužnostima'', navodi se u saopštenju.

Novi komandant Kfora će biti italijanski general-major Enriko Barduani, koji će dužnosti prvog čoveka međunarodnih snaga bezbednosti na AP Kosovu i Metohiji preuzeti 11. oktobra ove godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()