Radnici se vraćaju u pogon fabrike u Aleksincu, vazduh više nije kontaminiran

Tokom noći su na bolničkom lečenju u Aleksincu zadržana četiri radnika, a dvoje je jutros pušteno na kućno lečenje

18.01.2024. 21:24
  • Podeli:
fabrika magna - foto Printscreen RTS-65a988ca95f1a.webp Foto: Printscreen/RTS

Predsednik opštine Aleksinac Dalibor Radičević rekao je da će treća smena večeras ući u pogon "Magne" i ponovo pokrenuti proizvodnju, pošto je Institut za bezbednost i zdravlje na radu "1. maj" iz Niša posle izvršenih merenja potvrdio da vazduh više nije kontaminiran.

Radičević je rekao i da se očekuje da će i preostali radnici hospitalizovani posle trovanja do kraja dana biti otpušteni iz aleksinačke bolnice, prenosi RTS.

U aleksinačkoj fabrici "Magna" sinoć su, posle trovanja isparenjima lepka, u Hitnoj pomoći u Aleksincu pregledana 104 radnika, a 51 je upućen u bolnicu na dalje opservacije.

Tokom noći su na bolničkom lečenju u Aleksincu zadržana četiri radnika, a dvoje je jutros pušteno na kućno lečenje.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su iz Nacionalnog centra za kontrolu trovanja Vojnomedicinske akademije u Beogradu potvrdili da su radnici fabrike "Magna" u Aleksincu bili izloženi isparenjima lepka koji se koristi za tapaciranje poda i stranica automobila.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()