Bazdulj u 'Reaktoru': Političari koji rade sa strašću su uvek u prednosti

Emisija "Reaktor" emituje se svakog ponedeljka u 20 časova na UNA TV BiH

20.09.2022. 12:07
  • Podeli:

Ovonedeljni gost emisije UNA televizije u Bosni i Hercegovini "Reaktor" bio je književnik, prevodilac i novinar - Muharem Bazdulj.

Bazdulj je u razgovoru sa autorkom i voditeljkom emisije "Reaktor" Dubravkom Gajić komentarisao društveno-političke aktuelne teme.

Govoreći o predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini Bazdulj kaže da ko god da pobedi neće toliko uticati na nadolazeće događaje koliko će to činiti geopolitička situacija.

"Ne želim da obeshrabrim ljude i kažem da njihov glas ne vredi ništa, ali u ovakvim geopolitičkim okolnostima, posle početka rusko-ukrajinskog rata, manevarski prostor naših političara i lidera je manji nego što je pre bio", izjavio je Bazdulj gostujući u emisiji "Reaktor".  

Naglasio je da situacija Bosne i Hercegovine mnogo više zavisi od globalne situacije i odnosa Rusija - Zapad nego od unutrašnjih politika koje se vode.

"Generalno na Balkanu postoji posprdan odnos prema politici, a politika nije samo važan posao, za ozbiljnu politiku je potrebno i više truda i više znanja, dok se kod nas veliki broj političara politikom bavi iz hobija. I onaj koji se politikom bavi iz strasti je u startu u prednosti, to su na našim prostorima Milorad Dodik, koji se politikom bavi još od jednopartijskog sistema, u Srbiji su to Vučić i Dačić", rekao je Bazdulj i dodao: 

"Ne preferiram nikoga, ali se prosto razlikuju ljudi koji se bave politikom iz strasti. Imate i političara kojem možete svašta da osporite i da se ne slažete s njim, ali mu ne možete osporiti da je najozbiljniji političar, a to je Milo Đukanović", izjavio je on komentarišući političku scenu u regionu.

Bazdulj je u "Reaktoru" komentarisao i međunarodnu političku situaciju, te međunacionalne odnose u Crnoj Gori, takođe se osvrnuo na rodni Travnik i na to kako i koliko je kontakata ostvario sa nobelovcima.  

Za svoj snimak sa Handkeom, kako zajedno pevaju pesmu Halida Bešlića "Romanija", kaže da sveukupno njegovo delovanje nije u tako kratkom roku i sa toliko inteziteta izazvalo toliko pažnje.

"Tako intenzivno, u tako kratkom periodu ne, i to je razlika između književnog i novinskog teksta, koji tako brzo odjekne", prokomentarisao je Bazdulj.

"Reaktor" je emisija koja se bavi aktuelnim društveno političkim temama i iznosi ih pred oči javnosti.

Ukoliko Reaktor propustite da gledate u premijernom terminu na kanalu UNA TV BiH, redakcija UNA TV vam preporučuje reprizne termine utorkom tačno u podne ili u petak u 15 časova.

Emisiju uvek možete pogledati i na Jutjub kanalu UNA televizije.

Gledaoci u Srbiji UNA TV mogu gledati putem MTS-a (na poziciji 125), Orion Telekom-a (na poziciji 11),  BeotelNet-a (na poziciji 9), Supernove (na poziciji 25), Yettel Hipernet TV platforme (na poziciji 19), Sat Cable (na poziciji 47), KBC NET-a (na poziciji 11) i NEXT-a (na poziciji 24).
Gledaocima u Bosni i Hercegovini UNA TV je dostupna putem MTEL-a (na poziciji 22), BlicNET-a (na poziciji 19), Elta Kabel-a (na poziciji 15), Telrad-a (na poziciji 19), HomeTV – Eroneta (na poziciji 11), MAX TV-a (na poziciji 21), WIRAC-a (na poziciji 22), KALDERA KDS-a (na poziciji 15), MUX D digitalnog emitovanja(na poziciji 2), TERC KTV-a (na poziciji 130), Logosoft-a (na poziciji 33) i MEDIASKY-a (na poziciji 25), dok je gledaocima u Crnoj Gori dostupna putem MTEL ME (na poziciji 108).
Takođe, gledaoci u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovani mogu gledati program UNA TV putem UNA - SMART TV APP(na poziciji 1). 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()