Radoš Bajić ekskluzivno u 'Reaktoru': Reditelj otkriva zašto je srpski narod nesložan i koji je recept za uspeh

Emisija 'Reaktor' svake subote na UNA TV u 13:10

21.10.2023. 14:00
  • Podeli:

Gost "Reaktora", emisije u kojoj reagujemo na ono što vas zanima, ove subote je glumac, scenarista i reditelj Radoš Bajić. U jeku filma "Heroji Halijarda", Bajić je odgovarao na pitanja koja su novinarima UNA televizije postavili sugrađani:

Zbog čega su Srbi nesložan narod, šta ćemo ostaviti u nasleđe deci i unucima, ali i koji je recept za uspeh?

Odgovarajući na pitanje jednog Beograđanina - zbog čega su Srbi nesložan narod, Bajić je rekao da je možda srpski inat nešto što najviše vodi do nesloge. Reditelj dodaje da će mnogo vremena morati da prođe kako bi Srbi shvatili da treba da čine dobro jedni drugima, jer izreka "da komšiji crkne krava" izvire iz nacionalnog bića Srba.

"Umetnici, javni ljudi, vrhunski sportisti, oni moraju biti meko kičmeno tkivo jednoga naroda. Oni ne mogu da razvađaju i zavađaju niti da deluju sa stanovišta destrukcije i raspirivanja nečega što nas vodi u neslogu", naglašava Bajić.

Starijeg sugrađanina je zanimalo šta ćemo ostaviti u nasleđe deci i unucima, pa su Beleslin i Bajić razgovarali i o toj temi. Bajić je istakao da je prirodna stvar to da svaki čovek ima potrebu da svom porodu, svojim naraštajima ostavi ono što je nasledio, ali i neke bolje uslove u kojima će se razvijati. 

Ipak, on upozorava da su danas vrednosti koje krase srpsko nacionalno biće ugrožene.

"Kod Srba postoji jedna, da se niko ne uvredi, falinka. Mi imamo neverovatnu prijemčivost za sve što nam dolazi iz drugih kultura i običaja, mi smo strašno otvoreni. Usvajamo sve što nam se imputira veoma studiozno i veoma planirano. To se najbolje vidi na primeru 14. februara. Više slavimo Svetog Valentina nego Svetog Trifuna. Time mi gubimo sebe", objašnjava reditelj.

Foto: UNA

U šestoj epizodi druge sezone izdvojilo se i pitanje mlađe sugrađanke koje glasi - koji je recept za uspeh. Voditelj Beleslin je prokomentarisao da je reč o pitanju od milion dolara, dok je Bajić rekao da je njemu lično, poslovni uspeh sekundarna stvar.

"Za mene je uspešan čovek onaj koji stvori dobru porodicu. I koji uloži maksimum svojih snaga da sačuva porodicu i naraštaje, te da radostan i sa osećajem mira gleda kako njegova deca i unuci idu napred".

Govoreći o poslovnom uspehu svog poslednjeg projekta Radoš Bajić je ispričao da se na "Herojima Halijarda" radilo pet godina i da je u produkcijskom smislu rađen baš onako kako se to nekada radilo. Kako je istakao, posebno je ponosan na dve važne poruke koje film šalje:

"Mi smo ispričali priču koja je inspirisana velikim, istorijskim, nespornim događajem. Ona govori o dobroti, čovekoljublju, humanosti i herojstvu srpskog naroda, ali i pomirenju koje treba da nam bude vodilja", zaključio je Bajić.

Ukoliko ste propustili emisiju "Reaktor" možete je pogledati na ovom linku.  

UNA televizija ograđuje se od izjava, ličnog mišljenja i stavova sagovornika i gostiju iznetih u emisijama koje se emituju na našem kanalu.

Gledaoci u Srbiji UNA TV mogu gledati na teritoriji Beograda - GRADSKA TELEVIZIJA na poziciji 11 set top box alotment Avala i putem kablovskih operatera: MTS Iris (na poziciji 125), Orion Telekom (na poziciji 11), BeotelNet (na poziciji 11), Supernova (na poziciji 25), Yettel Hipernet TV platforma (na poziciji 14), Sat Cable – Sat Trak (na poziciji 47), KBC NET (na poziciji 11), NEXT (na poziciji 24) i Jotel (na poziciji 27).

Gledaocima u Bosni i Hercegovini UNA TV je dostupna putem MUX D digitalnog emitovanja (na poziciji 2), m:tel (na poziciji 22), Supernova (na poziciji 19), Telemach (na poziciji 69), Logosoft (na poziciji 630), home.tv HT ERONET (na poziciji 30), MAX TV (na poziciji 20), WIRAC (na poziciji 22), TERC KTV (na poziciji 130), MEDIASKY (na poziciji 25), AMBNET (pozicija 12), Stokic KDS (na poziciji 24), Miss KDS (na poziciji 202), TXTV (na poziciji 168), KDS Ortak (na poziciji 35), DINNET (na poziciji 30), KTV E-G-E (na poziciji 12) i Global IPTV (na poziciji 9 u Federaciji BiH i na poziciji 4 u Republici Srpskoj), dok je gledaocima u Crnoj Gori dostupna putem MTEL ME (na poziciji 112).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()