Stančić u Reaktoru: 'Mi smo konzervativno društvo, a demokrate smo koliko nam odgovara'

Docent doktor psihologije i univerzitetski profesor Sonja Stančić, bila je gost emisije 'Reaktor'.

01.11.2022. 16:06
  • Podeli:

Sajber nasilje je u fokusu zbog auditorijuma do kojeg dolazi informacija. Verbalno nasilje koje se desi u grupi od 15 ljudi i pred hiljadama korisnika Interneta nije isto, ali žrtve trpe posledicu nasilja bez obzira koji je oblik, rekla je docent doktor psihologije i univerzitetski profesor Sonja Stančić, gostujući u emisiji "Reaktor" na Una TV.

"Pričamo više o tome zato što je vidljivije, jer sve što ostane u našoj kući i našem dvorištu kao da se nije desilo za javnost. Mi i sad pričamo samo zato što neki oblici nasilja su postali viralni, mi smo ih videli i oni su nam danas tema, ali šta ćemo sa onim hiljadama slučajeva zlostavljanja dece koja se dešavaju danas, večeras. Deca koja nisu dobila večeru, deca koja su legla uplakana, deca koja su silovana, je l oni nisu zlostavljani samo zato što to nismo videli", izjavila je Stančić u razgovoru sa autorkom emisije Dubravkom Gajić.

Stančić je navela da smo mi konzervativno društvo, a demokrate samo onoliko koliko nam odgovara.

"Mi smo duboko konzervativno društvo koje ne prihvata ravnopravnost polova, nove metode roditeljstva, obrazovanja, ne zato što ne želi nego zato što ne znamo kako. Ne dopuštamo ljudima koji znaju da to urade. Bez obzira na sve zakone žene ovde nisu ravnopravne. Niije pronatalitetna politika lečenje sterilitita, pronatalitetna politika je briga o zdravom i mladom čoveku koji može sutra da doprinese da ovo društvo bude razvijenije, bogatije i kvalitetnije i da nas u svetu percipiraju kao jednu zdravu naciju", rekla je Stančić.

Ukoliko ste propustili emisiju Reaktor u premijernom terminu, ponedeljak 20:10 časova, reprizu na Una TV pogledajte u petak u 15 časova.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()