Stevandić u 'Reaktoru' o Planu delovanja u zajedničkim institucijama Republike Srpske: SDS pod pritiscima

Zašto nema jedinstva vlasti i opozicije po pitanju nacionalnih interesa u Republici Srpskoj?

25.04.2023. 13:23
  • Podeli:

Nakon što su predstavnici političkih stranaka, koje čine vladajuću koaliciju, potpisale Plan delovanja u zajedničkim institucijama, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić je u razgovoru sa autorkom emisije Reaktor Dubravkom Gajić, rekao da mu je žao što SDS nije ostao na istom stanovištu kao na sastanku održanom u petak.

"SDS je državotvorna stranka i žao mi je što su odustali i što SDS nije podržao ovaj plan. Imam osećaj da su pod pritiskom odustali od prvobitnog dogovora", rekao je Stevandić na Una televiziji u emisiji Reaktor.

Na pitanje ko vrši pritisak nije dao odgovor. Komentarišući pitanje državne imovine, Stevandić je rekao da je Dejtonski mirovni sporazum iscrtao granice još 1995. godine i da je tada jasno rešeno i pitanje imovine.  

"Sve velike krize u Bosni i Hercegovini izazvale su odluke Ustavnog suda BiH ili OHR-a."

„Reaktor” je emisija koja se bavi aktuelnim društveno političkim temama i iznosi ih pred oči javnosti. Etablirani novinari i urednici UNA televizije razgovaraju sa svojim relevantnim sagovornicima, razbijaju teme na detalje, do atoma, racionalizuju, debatuju, razlažu i ponovo sastavljaju nove zaključke i saznanja. Ukoliko ste propustili emisiju "Reaktor" možete je pogledati na ovom linku.  

Una televizija ograđuje se od izjava, ličnog mišljenja i stavova sagovornika i gostiju iznijetih u emisijama koje se emituju na našem kanalu.

Gledaoci u Srbiji UNA TV mogu gledati na teritoriji Beograda - GRADSKA TELEVIZIJA na poziciji 11 set top box alotment Avala i putem kablovskih operatera: MTS Iris (na poziciji 125), Orion Telekom (na poziciji 11), BeotelNet (na poziciji 11), Supernova (na poziciji 25), Yettel Hipernet TV platforma (na poziciji 14), Sat Cable – Sat Trak (na poziciji 47), KBC NET (na poziciji 11), NEXT (na poziciji 24) i Jotel (na poziciji 27).

Gledaocima u Bosni i Hercegovini UNA TV je dostupna putem MUX D digitalnog emitovanja (na poziciji 2), m:tel (na poziciji 22), Supernova (na poziciji 19), Logosoft (na poziciji 630), home.tv HT ERONET (na poziciji 30), MAX TV (na poziciji 20), WIRAC (na poziciji 22), TERC KTV (na poziciji 130), MEDIASKY (na poziciji 25), AMBNET (pozicija 12), Stokic KDS (na poziciji 24), Miss KDS (na poziciji 202), TXTV (na poziciji 168), KDS Ortak (na poziciji 35), DINNET (na poziciji 30), KTV E-G-E (na poziciji 12) i Global IPTV (na poziciji 9 u Federaciji BiH i na poziciji 4 u Republici Srpskoj), dok je gledaocima u Crnoj Gori dostupna putem MTEL ME (na poziciji 112).

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()