Agencija za sprečavanje korupcije CG istražuje prvu damu zbog njenog skupocenog stajlinga

Supruga Mila Đukanovića, Lidija, često je fotografisana u odeći čije cene premašuju zvanično prijavljena mesečna primanja nje i njenog supruga od ukupno 3.100 evra

30.11.2022. 13:57
  • Podeli:
Lidija Đukanović_Milo Đukanović_Pariski mirovni forum_Foto Reuters-63875200653b0.webp Foto: Reuters

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) Crne Gore najavila je da će pokrenuti postupak protiv prve dame Lidije Đukanović, zbog njenog skupocenog stajlinga, piše podrtal podgoričkog Dana.

Supruga predsednika Mila Đukanovića, Lidija, često je fotografisana u odevnim kombinacijama koje premašuju njenu i platu njenog supruga, koje su zvanično prijavljene.

Poslednji put, Lidija Đukanović je slikana na protestu "Ima nas" ispred Skupštine, gde je, prema pisanju medija koji su analizirali njen stajling i sajtove sa markiranom garderobom, njen stajling, odnosno prsluk i džemper, navodno, koštao 4.300 evra.

Prema zvaničnim podacima iz baze ASK Đukanovići žive od mesečnih prihoda od ukupno 3.100 evra.

"Agencija za sprečavanje korupcije će, u okviru svojih nadležnosti propisanih zakonom, proveriti vaše navode", stoji u odgovoru.

Prošle godine, navodi se između ostalog, supruga Đukanovića je na Pariskom mirovnom forumu (fotografija na početku teksta) odabrala skupu odeću, odnosno haljinu "Valentino", koja košta 3.500 evra.

Prva dama Crne Gore je nedavno na sebi imala haljinu marke Emilia Wickstead, koja je na pojedinim sajtovima dostizala cenu od oko 3.000 evra.

Lidija Đukanović je poznata i kao ljubiteljka skupih torbi, pa je u društvu supruga na večeri kod španskog kraljevskog para, nosila nedavno marku "Dior", koja u crnoj boji košta 4.100 evra.

Portal podseća da je ASK do sada u svakom postupku koji je pokrenula, a koji se ticao porodice Đukanović, utvrdila da kršenja zakona nije bilo.

Iz Agencije su, dodaju, šturo odgovorili u kojoj je fazi postupak koji je pokrenut u odnosu na predsednika države Mila Đukanovića koji se odnosi na njegove satove i da li je ASK kontaktirala s kompanijama koje proizvode satove koji su viđeni na predsednikovoj ruci da bi utvrdila njihovu vrednost.

"Postupak je u toku, zbog čega, u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije, nismo u mogućnosti da vam u ovoj fazi ponudimo više informacije. Po okončanju postupka, Agencija za sprečavanje korupcije će odluku učiniti javno dostupnom", saopšteno je Danu iz ASK.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()