Avion izleteo sa piste i udario u drvo: Povređeni pilot i kopilot

Nesreća se dogodila na aerodromu Sinj

30.07.2023. 21:40
  • Podeli:
Avion-647790e604de7.webp Foto: UNA

Iz Uprave civilne zaštite saopšteno je da se na aerodromu Sinj dogodila nezgoda prilikom sletanja manje letelice.

Prilikom sletanja, letelica je izletela sa piste i udarila u drvo, pri čemu su pilot i kopilot povređeni.

Uprava civilne zaštite MUP-a Republike Hrvatske objavila je na Tviteru da je danas u 19.34 primila dojavu da se na aerodromu Sinj dogodila nesreća prilikom sletanja manje letjelice tipa CESSNA 172A.

Prilikom sletanja, letelica je izletela sa piste i udarila u drvo, pri čemu su pilot i kopilot povređeni, prenosi N1.

Dodali su i da je Županijski centar Split 112 prijavio hitnu medicinsku pomoć, policiju, JVP Sinj, Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe i Agenciju za istraživanje nesreća u vazdušnom, pomorskom i železničkom saobraćaju.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()