Bečić: Vlada Crne Gore dala saglasnost za spomenik mitropolitu Amfilohiju

Zbog ove vladine odluke ministri iz redova Bošnjačke stranke napustili su sednicu

19.09.2024. 14:24
  • Podeli:
Amfilohije Radović_Foto Reuters-1668605051373.webp Foto: Reuters

Vlada Crne Gore dala je saglasnost za podizanje spomenika mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju u Beranama, saopštio je danas potpredsednik Vlade za bezbednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku Aleksa Bečić. Zbog ove vladine odluke ministri iz redova Bošnjačke stranke napustili su sednicu. Bečić je rekao da je saglasnost data na predlog ministarke kulture i medija Tamare Vujović.

"Spomenik mitropolitu Amfilohiju biće trajni podsetnik na njegovu snagu, njegovu mudrost i njegovu ljubav prema Crnoj Gori i veri", kazao je Bečić, saopšteno je iz Vlade.

Bečić, koji je i lider Demokratske Crne Gore, naveo je da mu je bila čast da predsedava današnjom sednicom Vlade na kojoj je data saglasnost za izgradnju spomenika mitropolitu Amfilohiju.

"Lično sam imao privilegiju da s njim delim brojne razgovore, koji su za mene, kao i za mnoge, bili više od razgovora i običnog susreta. Njegova uloga nadilazi granice crkvenih i teoloških pitanja, jer je bio most između različitih epoha, kultura i tradicija, posvećen obnovi duhovnih vrednosti i očuvanju duše Crne Gore. Njegova misija bila je veća od jednog života, ona je bila potraga za dubljim razumevanjem našeg bića i postojanja, za očuvanjem duha, tradicije i našeg nasleđa", kazao je Bečić. 

Naveo je da je ime Amfilohija Radovića bilo poznato i cenjeno u svetskim intelektualnim i duhovnim krugovima.

"Njegovo delovanje nije bilo samo lokalno, već univerzalno, povezivao je Crnu Goru sa širim svetom, jačajući našu zemlju ne samo kao kulturnu, već i kao moralnu silu na međunarodnoj sceni", naveo je Bečić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()