Blinken: Milo Đukanović odigrao suštinsku ulogu u mirnom prenosu vlasti u Crnoj Gori

Đukanović je kao predsednik i premijer vodio državu do članstva u NATO i pokretanja procesa pristupanja Evropskoj uniji, istakao je američki državni sekretar

23.06.2023. 13:54
  • Podeli:
antony-blinken-anadolija.jpg Foto: Anadolija

Bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović odigrao je suštinsku ulogu u mirnom prenosu vlasti nakon nedavnih predsedničkih izbora, što je pečat demokratije, rekao je državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinken.

On je Đukanoviću uputio pismo, u kojem mu je zahvalio za decenije rada na unapređivanju evroatlantskih integracija Crne Gore.

Blinken je naveo da je Đukanović kao predsednik i premijer vodio državu do članstva u NATO i pokretanja procesa pristupanja Evropskoj uniji, prenosi RTCG.

"Nakon nedavnih predsedničkih izbora, odigrali ste suštinsku ulogu u mirnom prenosu vlasti – što je pečat demokratije. Hvala Vam za Vaše liderstvo i rad", napisao je Blinken.

On je naveo da se raduje nastavljenom angažmanu, dodajući da ceni Đukanovićevu nepokolebljivu podršku evroatlanskom napretku Crne Gore, živoj, multikulturalnoj demokratiji i ulozi aktivne saveznice u NATO, posvećene završetku reformi neophodnih za pristupanje EU.

Blinken je u pismu ponovio izraze poštovanja za istorijsko liderstvo predsednika Đukanovića.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()