Bošnjak u Cazinu obnavlja crkvu: Nadležni ne reaguju na krađu skele

Počinioci su identifikovani, dokazi predočeni, ali rekacije još uvek nema

17.09.2022. 09:36
  • Podeli:
cazin_una.jpg Foto: UNA TV

Selo Osredak, u opština Cazin, u severozapadnom delu Bosne i Hercegovine, nadaleko je poznato po Mesudu Keranoviću, meštaninu Bošnjaku, koji je nedugo nakon poslednjeg rata, samoinicijativno počeo da obnavlja crkvu na ovom području.

Obnova crkve Svetog apostola Petra i Pavla trajala je gotovo jednu deceniju.

Pre pojave pandemije korona virusa, stigao je predlog izbeglih komšija Srba, koji je Mesud bez pogovora prihvatio. Ovaj put, da obnovi pravoslavni hram u susednom mestu Gata.

No, tu se javlja problem. Po donošenju skele u dvorište hrama, ona je ukradena. Nadležne policijske strukture prijavu su primile, ali nisu odreagovale.

Počinioci su identifikovani, dokazi predočeni, a rekacije još uvek nema, kao ni odgovora na pitanja ekipe UNA TV.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()